8 consells per a mantenir els teus mobles de fusta com a nous

8 consells per a mantenir els teus mobles de fusta com a nous

mobles de fusta
Amb el pas del temps veuran com els mobles de fusta es van desgastant. Això es pot evitar si els cuidem regularment. Veure els nostres mobles tacats, ratllats, amb marca d’aigua o desgastats és una cosa molt comuna però que es pot evitar amb aquests 8 consells que Fusteria Pere Vidal té per als nostres clients!

1. Els mobles s’han de netejar amb un drap lleugerament humit. Per res del món hem d’utilitzar abrasius, ja que aquests poden arribar a remoure el vernís o fins i tot la pintura! Per a les zones difícils de netejar poden utilitzar un raspall de dents antic. Recomanem llevar qualsevol humitat després d’haver netejat amb una drap o tovallola suau.

2. Després d’una bona neteja, la millor manera de conservar el teu moble net i brillant és aplicant una cera de fusta especial per a mobles. Segueixi les instruccions del proveïdor i aplicació la cera regularment al seu moble. D’aquesta manera el teu moble brillés tot el temps.
3. Allunya els teus mobles del sol. Les altes temperatures, especialment a través d’una finestra, poden arribar fins a 140 °C. Aquesta temperatura farà que el moble es desgasti a poc a poc, destruint-se amb el temps.
4. No col·locar els nostres mobles prop d’escalfadors. La temperatura pot causar que la fusta s’assequi i apareguin esquerdes. Utilitza un humidificador per a fusta en els mesos més calents, d’aquesta manera la fusta recuperarà les seves qualitats.
5. Per a realitzar petits retocs al moble pots utilitzar un color semblant de poliment per a sabates. Si, vas escoltar bé, utilitza el poliment d’un color similar i aplica’l a petits raions o esquerdes, especialment en les parts baixes dels mobles per a fer-les menys visibles.
6. La fusta no necessita més esmalts o olis! No compris la publicitat. Una vegada que s’ha aplicat una capa protectora de poliment, qualsevol altre tractament no penetrés en el moble.
7. Quan vagis a comprar un moble, ja sigui nou o usat, sempre revisa el moble per tots costats. La part posterior, per sota, els fronts o fins i tot revisa cada calaix per dins si té alguns. Són aquests detalls on notessis l’antiguitat del moble així com l’estructura que es va utilitzar per a la seva fabricació.
8. La restauració o renovació d’un moble antic pot ser una excel·lent idea, i la majoria de les vegades ho és. Sempre hem d’obtenir consells d’un expert en el tema abans de triar o, pitjor encara, invertir en una relíquia. Alguna vegades trobaràs mobles vells que es veuran estupends amb tan sols una netejada. Si aquest no és el cas, et recomanem acudir amb un expert perquè li retorni la bellesa al teu moble. Per a restaurar un moble primer has de pensar quin tipus d’acabat li donaràs al teu moble?, ja sigui lacat, vernissat o al natural.
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.