La fusta i la seva infinitat de propietats

La fusta i la seva infinitat de propietats

Avui us parlarem de la fusta, aquest material que tothom coneix però que a la vegada és tan desconegut pel que respecta a les seves propietats. Si us interessa el tema, quedeu-vos a descobrir-les amb nosaltres.

La fusta és el perfecte aïllant natural, el material més sostenible per a construir i la principal font energètica que ens permet reduir el consum d’energia, sense disminuir el nostre confort i qualitat de vida, protegint així el medi ambient.

A més és un material molt versàtil, ja que existeixen moltes opcions d’ús per a la fusta. Les seves propietats i característiques particulars, a més de les tecnologies per a la seva aplicació, permeten utilitzar-la en infinitat de formes.

És lleuger i resistent, i molt més flexible i amb major capacitat de suportar tan fortes càrregues verticals com laterals provinents del vent o moviments sísmics.

Destaca per la seva durabilitat i resistència a climes extrems. Prèviament tractada i amb un adequat manteniment és pràcticament immune a insectes i humitat.

A més, d’entre totes les seves propietats, podem destacar que la fusta és un dels materials més aïllants que existeixen, amb el mateix gruix l’aïllament tèrmic de la fusta és quatre vegades superior a la del maó. La fusta condueix malament la calor i l’electricitat, raó per la qual resulta un excel·lent aïllant. Per això s’empra en mànecs d’eines i en el revestiment de parets i sòls.

Es tracta d’una matèria primera que admet gran varietat de treballs, unions i assemblatges. També admet multitud d’usos i dimensions sigui per a estructures, subestructures o acabats decoratius.

Per tant, podríem dir que la converteixen en un dels referents de l’hàbitat, la decoració, la construcció, els envasos i embalatges del segle XXI etc. I ens permet construir l’interior d’una casa, des de els seus mobles com cadiers, taules o robers, fins el seu sòl.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.