Com reconèixer si un moble de fusta és de qualitat

Com reconèixer si un moble de fusta és de qualitat

 

A qui no li agrada tenir un moble de fusta a la seva casa, però cal saber triar per a no emportar-se un producte que amb els anys comenci a deteriorar-se i al final resulti vell i antiestètic.

La fusta és un material molt versàtil que pot ser present en pràcticament qualsevol element de decoració o moble de la teva casa, és acollidor, decoratiu i sempre a la moda.

Veurem avui com podem reconèixer si un moble de fusta és de qualitat, que preguntes hem de fer a la botiga i en quins detalls hem de fixar-nos per a estar segurs de no equivocar-nos.

En primer lloc podem diferenciar entre fustes massisses i taulers o rexapats de fusta que són els dos materials principals amb els quals es fabriquen mobles.

Quina diferència hi ha entre ells?

La fusta massissa natural és aquella que s’obté directament del tronc de l’arbre de pi, roure, noguera, cirerer, entre altres… Són peces naturals, de gran qualitat i normalment d’un preu més elevat.

La reconeixem també pel tacte, ja que hem de notar el relleu natural sota els nostres dits a l’hora de passar la mà sobre de la peça.

Els taulers o rexapats de fustes són mobles fabricats amb fusta aglomerada que es recobreixen amb xapa de fusta o també amb melamina.

Els mobles de melanina són mobles fabricats també amb taulers derivats de fusta, però recoberts de resines melamínicas. Pel que són d’una qualitat una mica inferior als de xapa de fusta, encara que en funció de la qualitat de la melamina i els seus acabats, poden quedar uns resultats molt bons tant a nivell de fabricació com estèticament.

Lacat o laminatge, amb quin em quedo?

Normalment la qualitat del moble fet amb taulers resideix en la qualitat del seu revestiment o del seu acabat, que pot ser lacat o laminat.

El laminatge és un revestiment generalment derivat de la fusta, al tacte és llis i a la vista té aspecte de fusta. El laminatge s’utilitza per a embellir la superfície d’un material de menor qualitat i, sovint, per a mobles o portes amb costos més baixos.

El laminatge és molt resistent al desgast i al pas del temps. Resisteix cops o esgarrapades, és molt compacte, impermeable i higiènic i, per tant, especialment adequat per al seu ús en plaques de cocció de cuina. També és apreciat per la facilitat amb la qual es neteja.

El laminatge reprodueix la fusta de la qual segueix patrons, colors i materialitat. Aspectes que, combinats amb la seva resistència, ho han convertit en una solució excel·lent per a totes les butxaques.

Si fins ara, l’efecte “plàstic” era elevat, avui dia trobem mobles laminats d’alta qualitat en els quals necessites donar un cop d’ull més de prop per a diferenciar-los de la fusta real, però clarament el preu serà un altre.

El lacatge, a diferència del laminatge, és un acabat i s’aplica a panells de fusta, o taulers derivats de la fusta, per a obtenir superfícies de colors continus.

En resum, avui dia, el lacatge és un tractament que utilitza pintura de color o transparent per a cobrir i donar un aspecte acabat als panells de fusta.

El lacatge és un tractament comunament considerat de major valor que el laminatge, a causa del grau de lluentor que pot donar a les superfícies tractades.

La principal característica del lacatge és la de donar vida a elegants superfícies homogènies i compactes de qualsevol color. La pintura es pot aplicar de la mateixa manera massissa natural o als taulers d’aglomerat.

Com treballem en Fusteria Pere Vidal?

En Fusteria Pere Vidal ens agrada donar als nostres clients sempre el millor, la gran majoria dels nostres productes estan fets amb fusta massissa natural i rexapat de fusta, normalment treballem amb acabats lacats.

Triem sempre el millor ferratge per als nostres mobles sent no obstant això una de les coses a tenir en compte a l’hora de comprar un moble.

Un moble de bona qualitat, tindrà sistema de retenció en els seus calaixos i portes per a evitar cops, i topalls per a evitar que se surtin. I els ferratges en portes, calaixos, taules extensibles, seran suaus i de fàcil desplaçament.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.